Diversen

Witte wereld

Op het nieuws en op het weerbericht hoorden we de afgelopen dagen niets anders dan dat we een zondag vol sneeuw tegemoet gingen.
Mensen begonnen massaal sleetjes in te slaan en schaatsen, want het zou ook flink gaan vriezen.
Nu is het weer in Nederland, en zeker de voorspellingen van onze weervrouwen en mannen, nooit echt betrouwbaar. “Het zal vast wel loslopen”, “eerst zien en dan geloven”, was dan ook iets wat ik veelvuldig voorbij hoorde komen.
Vanochtend werd ik wakker en kwam ik tot de ontdekking dat ze er deze keer eens niet naast hebben gezeten. Buiten ligt een flink pak sneeuw en op moment van schrijven sneeuwt het nog steeds door.
Nu ben ik toch stiekem wel blij dat ik voor morgen al een vrije dag had opgenomen, maar hoe het dinsdag moet is nog echt even een vraagteken voor mij.
Zo’n held ben ik niet op de weg en zeker niet als het ’s ochtends ook nog eens donker is.
Ik ben wel benieuwd met wat voor pak sneeuw we vandaag gaan eindigen. Ik neem tenminste aan dat het ooit nog een keer zal stoppen met sneeuwen.
Het is een prachtig gezicht, maar voor veel ouderen en voor mensen die er vandaag echt doorheen moeten (denkend aan zorgpersoneel) is dit echt geen fijn moment.
Gelukkig heeft mijn moeder de komende dagen genoeg in huis en hoeft zij er in elk geval niet doorheen. En ondertussen hoop ik dan maar dat deze ellende weer snel voorbij zal zijn en dat de lente dichterbij gaat komen. Ik ben wel klaar met de winter.
Al ben ik nooit fan van de winter en ook niet van de zomer. Voor mij mag het altijd herfst en lente zijn. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *