Covid-19

Twee voor twaalf

Het is twee voor twaalf, stelt minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport). Landelijke coronamaatregelen komen weer in zicht. ,,Als we hier nog een paar weken mee doorgaan, komen we in scenario’s die we gewoon niet willen.’’

Twee voor twaalf…. Ik roep al sinds de versoepelingen dat dit nooit goed zou kunnen gaan. Reizen naar het buitenland, fijn vakantie houden in landen waar het virus actiever was dan in Nederland nog het geval was.
Inmiddels lopen de ziekenhuizen weer vol en hadden we het hoogste aantal doden sinds mei.
Er werd dan ook ingegrepen door bepaalde regio’s op oranje te zetten en daar de teugels weer wat aan te trekken. Ik kan je verzekeren dat dit niet gaat werken.
Want mag het in de ene regio niet dan wijken we toch gewoon met het feestje uit naar een andere regio. Wat maakt het uit dat we daar dan vervolgens weer talloze mensen besmetten met het Covid-19 virus.
Dat mensen de richtlijnen naleven steeds moeilijker gaan vinden snap ik best. Ik vind het ook niet altijd leuk om afstand te moeten houden van mijn familieleden en van vrienden, maar ik zou niet op mijn geweten willen hebben dat ik ze straks misschien doodziek zou maken omdat ik nietsvermoedend het virus bij mij zou dragen.
De richtlijnen vond ik in het begin lastiger dan nu. Inmiddels zou je er aan gewend moeten zijn geraakt en ik moet bekennen dat ik die anderhalve meter afstand in veel gevallen nog best fijn vind.
Ook ik was jarig in coronatijd, maar ik vond het toch wel een verademing om nu geen talloze handen te schudden van collega’s die met felicitaties kwamen. Net als dat ik het fijn vind dat een vreemdeling niet direct meer in mijn aura staat in de supermarkt of waar dan ook.
Handen wassen zou al standaard in de opvoeding moeten zitten. Wij kregen het er met de paplepel al in gegoten dus wat is daar zo moeilijk aan?
Als iedereen zich aan al die richtlijnen zou houden dan is het nog altijd mogelijk om uiteten te gaan, op het terras te zitten of gewoon te doen wat je altijd al deed.
Maar massaal op vakantie en aan elkaar vastgeplakt zitten…. Is het zo moeilijk om het een jaartje over te slaan?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *