Diertjes

Stapje voor stapje


Destijds zocht het opvangcentrum een huisje voor een kat die niet knuffelbaar was en die echt zijn eigen gang moest kunnen gaan.
Wij hadden een paar weken daarvoor onze 18 jarige Brandan in laten slapen en toen kwam deze oproep voorbij. Onbekend was of hij met andere katten overweg zou kunnen. We wilden hem best dat huisje geven mits hij met de overige dieren overweg zou kunnen.

Inmiddels woont hij alweer bijna drie jaar bij ons en we hebben hem op zijn eigen tempo zien veranderen in een echte huiskat. Waar hij de eerste maanden op zolder bleef en zich alleen liet zien voor het eten, verscheen hij vervolgens in de woonkamer om daar niet meer uit te gaan. Hij zoekt gezelschap en vind het heerlijk om geaaid te worden. En hij wordt steeds brutaler (waar ik wel van houd), dus we kunnen wel stellen dat het geweldig goed met hem gaat. Op schoot is nog een stap te ver, maar sinds kort ligt hij wel graag op de bank. Als er maar niemand zit. Al merken we wel dat hij erg nieuwsgierig aan het worden is en is de kans groot dat hij binnenkort toch die knuffel op schoot wel komt halen.

Een kat uit het asiel is altijd een gok, maar als je niet snel opgeeft dan kan je er een geweldig huisgenootje aan over houden!

 

Eén reactie

  • Roxanne

    Mooi om te lezen. Toen ik Bella uit het asiel haalde, was ze wel lief voor mij, maar heel erg bang voor mannen. Ze kon heel fel en gemeen uit de hoek komen. Aan het einde was het een lieve knuffelkat waar de jongens alles mee konden doen. Zo zie je maar hoe ver ze kunnen komen als ze in het juiste huis terecht komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *