Feestdagen

Jaaroverzicht 2020

Normaal verschijnt er elk jaar een jaaroverzicht waarin ik zo’n beetje vermeld hoe ons jaar is geweest.
Hoewel 2020 niet bepaald een jaar is om over naar huis te schrijven en waarin we sedert maart al te kampen hebben met een virus genaamd COVID-19.
Waar we eerst nog dachten dat het allemaal wel los zou lopen en dat we er voor de zomer wel weer vanaf zouden zijn, werd het opeens een heuse pandemie en trof het heel de wereld. Er was nog maar slechts een uitweg en dat is een vaccin.
Nu is dat vaccin er inmiddels en is Nederland de laatste die mensen gaat vaccineren, het is nog maar de vraag of het allemaal gaat werken!
Er zijn inmiddels al een paar andere varianten van het virus en daar worden we niet bepaald vrolijk van.
Op moment van schrijven zitten we in een tweede lockdown tot 19 januari, maar meneer van Dissel heeft het zelfs al over half februari.
Maar goed, 2020 was niet alleen maar COVID-19, want we hebben tussen alle ellende door heus nog wel wat dingen kunnen ondernemen.
Zo hebben we nog fijn een overnachting geboekt in het Fletcher hotel Amsterdam met een prachtig uitzicht, bezochten we mijn moeder ook een aantal keer (al was het wel minder dan voorgaande jaren doordat het huis een tijd op slot heeft gezeten).
Boekten we Texel om, maar gingen we gewoon naar het Doopsgezind Broederschapshuis Fredesheim.
Helaas moesten we in september afscheid nemen van onze lieve Kyra en dat viel behoorlijk zwaar. Toch heeft ze de mooie leeftijd van 17 jaar bereikt, maar het is nog altijd vreselijk in huis zonder haar.
Om de stilte in huis wat op te vullen besloten we toch weer een kitten te nemen.
Uiteindelijk werden dat er twee, want de overige twee katten zijn natuurlijk best op leeftijd en dan zou het kleintje zichzelf moeten vermaken. Nu namen we twee zusjes uit hetzelfde nestje en dat hebben we geweten.
Twee donderstenen, maar wat is het fijn en gezellig dat ze er zijn.
Al is het gemis om Charlotte en Kyra er niet minder van geworden.

We gaan op weg naar 2021.
Een jaar waarin het hopelijk allemaal weer wat beter zal gaan worden, maar dat zal ongetwijfeld nog wel een aantal maanden gaan duren. Vanaf de zomer misschien betere tijden en weer terug naar ‘normaal’.
Het jaar waarin mijn wederhelft 50 zal worden en waar we eindelijk weer naar Euverem kunnen.
Ik hoop en wens dat iedereen gezond mag blijven, want het afgelopen jaar is maar weer gebleken dat juist dat niet zo vanzelfsprekend is.
Net als dat het niet zo vanzelfsprekend is dat je eind 2021 haalt.
Daarom… leef elke dag alsof het je laatste zal zijn en maak er iets moois van!

Tot 2021!!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *