Recensies

Geen rekening met slechthorenden bij Heron automaterialen

Vanaf 1 december is het dan toch echt verplicht.
Het dragen van een mondkapje in het openbaar en dus ook in alle winkels en andere publieke ruimtes.
Helaas zijn door de mondkapjes het gezicht van de ander waarmee je communiceert niet meer zichtbaar en loop je als slechthorende die afhankelijk is van hoortoestellen en liplezen, tegen een groot probleem aan.
Doven en slechthorenden raken geïsoleerd vanwege het feit dat de ander niet meer te verstaan is.
Tegen dat probleem liep ik vanochtend zelf ook aan helaas. En ik kan je vertellen dat het nog best een pijnlijk moment was omdat je opeens weer geconfronteerd word met de handicap (die je normaal niet als handicap ervaart) die je hebt.
Naar mijn mening moet er voor deze groep mensen toch een uitzondering gemaakt worden in winkels en dergelijke wat betreft het dragen van het mondkapje van het personeel dat tegenover je staat.
Als er in die winkel bij de kassa een doorzichtig scherm hangt, je als klant netjes een mondkapje op hebt en de verkoopmedewerker vervolgens ook nog eens op drie meter afstand van je vandaan staat is het dan teveel gevraagd om even het mondkapje omlaag te trekken en de vraag te herhalen die je stelt als de klant aangeeft slechthorend te zijn?
Voor de medewerker van Heron automaterialen te Enschede schijnbaar toch iets teveel gevraagd en zijn reactie was dan ook dat ik dan gewoon pech heb.
Normaal gesproken zou ik ter plekke na zo’n botte opmerking de winkel uitlopen zonder ook maar iets te kopen, maar dat ging in dit geval een beetje moeilijk aangezien het betreffende bedrijf een afhaalpunt is voor de pakketjes van PostNL en ik er dus gewoon een pakketje op kwam halen.
Het mag dan dichtbij zijn, maar ik zal de volgende keer toch absoluut vermelden dat mijn pakketjes niet daar afgeleverd hoeven te worden. Ik rijd toch liever naar een punt waar ze iets klantvriendelijker zijn en snappen dat slechthorend zijn in deze tijd met mondkapjes op best lastig kan zijn.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *